Cork Rough
Omschrijving

Met Cork Rough de stilte en natuur aan je wand: natuurlijker kan niet.

Cork rough is een samengesteld paneel van kurkschors en geperst kurkgranulaat. Na 25 jaar is de kurkeik groot genoeg om de eerste keer de schors te verwijderen. Deze schors is te dun om wijnkurken van te maken. Met stoom en lijmstof persen we de kurk tot onze Cork rough panelen.

Onze Cork Rough panelen zijn 100% eco friendly
 
De panelen zijn standaard 60 x 90 cm en ongeveer 3 à 5 cm dik. Cork Rough panelen hebben we op 9 mm MDF verlijmd om dit natuurproduct te stabiliseren. Zonder dit achterpaneel is dit product niet te verwerken.

Cork Rough heeft een akoestische absorptiewaarde van 0,42 wat een beter resultaat geeft dan 5 mm vilt maar de kracht van dit product zit in de isolatiewaarde. De panelen werken uitermate goed om het geluid van buiten de ruimte te dempen. De akoestische waarde zit meer in akoestische demping dan in de akoestische absorptie. Kurk is meer een isolator dan een absorber. Het geluid in de ruimte zelf zal er nagenoeg niet door verbeteren.

Dit product is 100% FSC en helemaal ecologisch geproduceerd. Dit product wordt geheel gemaakt in Portugal.


Een natuurlijke wand met echt kurkschors.

Echt kurkschors ziet er prachtig uit, het robuuste kurk als panelen op de wand.

Bijzondere details

De kurkschors panelen verlijmen we in onze werkplaats tot een paneel.

We doen dit om een paneel te maken zonder spanning. Als we deze extra handeling niet uitvoeren valt de Cork Rough binnen afzienbare tijd van je muur af.

Specificaties

Elk paneel is ongeveer 60 x 90 cm en het is aan te raden in een halfsteensverband de panelen te verwerken.

Het resultaat is verbluffend.

Uitermate decoratief

De Cork Rough verwerkt als wand is natuurlijk erg fraai en uiterst decoratief. Cork Rough panelen kan je nagenoeg overal toepassen.

In de praktijk

Er zijn al heel wat projecten met Cork Rough reeds uitgevoerd.